Börülce Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Börülce Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Börülce konservesi, aynı zamanda acebek olarak da bilinen, evde kış için hazırlayabileceğiniz konservelerden biridir. Bu konserve, sadece kış aylarına hazırlık için değil, aynı zamanda evde hızlı bir şekilde yemek hazırlamanız gereken durumlarda da çok işinize yarayacaktır. Misafirlerinize ya da ailenize hızlı bir şekilde yemek hazırlamanız gereken durumlar için konserve hazırlamanızın büyük bir faydasını görebilirsiniz.

Börülce Konservesi Malzemeleri

  • 1 kilogram taze börülce
  • 3 orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Börülce Konservesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak börülceleri yıkayıp ayıklıyoruz. Daha sonra bıçak kullanarak çok küçük olmayan parçalar halinde börülceleri kesiyoruz ve tuzlu suyun içerisinde biraz bekleterek süzüyoruz. Börülceler süzülürken bir tencereye zeytinyağını alarak ezilmiş sarımsakları ve doğranmış kırmızı biberi ekliyoruz. Sarımsak ve biberi bir iki dakika soteledikten sonra soyup doğradığımız domatesleri ve börülceleri ekleyerek börülcelerin rengi değişene kadar kavuruyoruz.

Börülce konservesi için hazırladığımız kavanozların kapaklarını bir tencere suyun içinde kaynatıyoruz. Bu arada konserve malzememiz kaynarken domatesler suyunu iyice bırakınca ve fokurdayınca kaynar hali ile börülceleri kavanozların içine alıyoruz. Daha sonra hemen kaynamakta olan kapaklardan alarak kavanozların ağzını kapatıyoruz. Kavanozların ağzını kapattıktan sonra kapak kısmı yere gelecek şekilde ters çevirerek soğumaları için bir kenara bırakıyoruz. İyice soğuması için 24 saat bu şekilde bekletiyoruz. Konserveler hazır olduktan sonra saklamak için güneş görmeyen ve serin bir yer belirleyerek konserveleri istediğiniz zaman kullanmak üzere muhafaza ediyoruz.

Ekstra İpuçları ve Bilgiler

  • Konservelerinizi daha uzun süre saklamak için, kapakların tam olarak kapandığından emin olun. Kapaklar düzgün kapanmadıysa, konserve bozulabilir.
  • Domateslerin kabuklarını daha kolay soymak için, önce sıcak suya batırıp ardından soğuk suya daldırabilirsiniz.
  • Kavanozları doldururken içlerinde hava kabarcığı kalmamasına dikkat edin. Hava kabarcıklarını çıkarmak için kavanozu hafifçe sallayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Deniz Börülcesi Nerede Yetişir?

Deniz Börülcesi Nerede Yetişir?

Editörün Seçtiği

Börülce Kaç Kalori?

Börülce Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Börülce Ekşilemesi Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Ekşilemesi Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Börülce Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Börülce Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Deniz Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börülce Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börülce Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börülce Çeşitleri Nelerdir?

Börülce Çeşitleri Nelerdir?

Börülce Nasıl Pişirilir?

Börülce Nasıl Pişirilir?

Börülce Nasıl Haşlanır?

Börülce Nasıl Haşlanır?

Zeytinyağlı Kuru Börülce Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Börülce Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Börülce Süt Yapar mı? Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Börülce Süt Yapar mı? Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Besin Değeri

Börülce Besin Değeri

Deniz Börülcesi Kalori

Deniz Börülcesi Kalori