Börülce Kavurması Börülce kavurması, büyük yemek masalarında kesinlikle bulunması gereken mezeler arasındadır. Özellikle kalabalık misafirleriniz için lezzetli mezeler hazırlamak istiyorsanız ve evinizde her zaman atıştırmalıklar olmasını istiyorsanız, bu tarifi mutlaka elinizin altında bulundurmalısınız. Hem aileniz hem de misafirleriniz için ideal olan bu lezzetin kolayca hazırlanabilir olması, bu yemeği mutlaka denemeniz gerektiğini gösterir. Yanında yoğurt ile servis edebileceğiniz ve sadece akşam yemeklerinde değil, öğle yemeklerinde de atıştırmalık olarak kullanabileceğiniz bu tarifi defterinize almak yararınıza olacaktır. Börülce Kavurması Malzemeleri
Börülce Kavurması Nasıl Yapılır? İlk olarak taze yeşil börülceleri iyice yıkayın ve uç kısımlarındaki saplarını ayıklayın. Daha sonra, börülceleri ince dilimler halinde doğrayın. Doğradığınız börülceleri tekrar sudan geçirdikten sonra çok az su içinde haşlamaya başlayın. Börülceler haşlanırken, soğanı soyup küpler halinde doğrayın. Ayrı bir tencere içinde sıvı yağ kullanarak soğanları kavurun. Daha sonra içine biber salçasını, tuzu ve ince doğranmış sarımsakları ekleyerek iyice kavurmaya devam edin. Bu sırada haşlanmış börülceleri süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyin ve birlikte güzelce kavurun. Börülce kavurması hazır hale geldikten sonra servise hazırlayın ve ister sıcak ister soğuk olarak servis edin. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Börülce kavurması tarifine ekstra lezzet katmak isterseniz, kavurma aşamasında kırmızı biber veya domates ekleyebilirsiniz. Ayrıca, börülce kavurmasını limon suyu ve zeytinyağı ile tatlandırarak daha ferah bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu tarif, hem besleyici hem de düşük kalorili olması nedeniyle sağlıklı bir atıştırmalık olarak da tercih edilebilir. Yanında tam buğday ekmeği ile sunarak daha doyurucu hale getirebilirsiniz. |
Onursay
21 Temmuz 2024 PazarBu börülce kavurması tarifini denemek istiyorum ama börülceleri haşlarken ne kadar su kullanmamı önerirsiniz? Ayrıca, börülceleri haşlarken suya tuz eklemem gerekiyor mu?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Onursay,
Börülceleri haşlarken pişme sırasında rahatça hareket edebilmeleri ve eşit bir şekilde pişmeleri için bol su kullanmanızı öneririm. Yaklaşık 1 litre suya 1 su bardağı börülce oranını kullanabilirsiniz. Ayrıca, börülceleri haşlarken suya tuz eklemek, börülcelerin lezzetini artıracaktır. Yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olacaktır. Afiyet olsun!