Kıymalı Börülce Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıymalı Börülce Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börülce Yemeği, Kıymalı börülce tarifi oldukça vitaminini ve besleyici değeri yüksek olan bir sebze yemeğidir. Sebze yemekleri severek yaptığımız ve vazgeçemediğimiz sağlıklı tencere yemekleridir. Bu kıymalı börülce tarifini yapacağınız gibi kış mevsiminde de kuru börülceden yapabilirsiniz. Güzel bir tencere yemeği yanında bir tabak pilav ile yanına salata ile muhteşem bir sofra kurup sevdikleriniz ile güzel bir masaya oturabilirsiniz. Sebze yemekleri sağlık açısından her zaman için tercih ettiğimiz yiyecekler arasında olmalıdır. Hem sağlıklı beslenme açısından hem de kalori açısından düşük bir besin olduğundan kilo alma korkunuz olmayacaktır. Dilerseniz bu kolay ve pratik yemeğin tarifini sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim.

Kıymalı Börülce Yemeği için gerekli malzemeler
  • 1 kilogram taze Börülce (Kuru da olabilir)
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil çarliston biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kasığına yakın domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yere yağı veya sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Damak tadınıza göre tuz
Kıymalı Börülce Yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle börülceleri güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra kılçıklarını temizleyin. Daha sonra yaklaşık olarak 5-6 cm olacak şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra soğanları küp şeklinde doğrayın. Diğer taraftan bir tencere alın. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını açın. İçine kıymayı koyun. Kıymanın üzerine yaklaşık olarak 1 kahve fincanı kadar su ve bir miktar tuz ile devamlı karıştırarak kısık ateşte kavurun. Kıyma ilk olarak suyunu verecek daha sonra ise suyunu çekecektir. Suyunu çektikten hemen sonra yağı ekleyin ve yaklaşık olarak 1-2 dakika kadar daha kavurun. Daha önceden doğramış olduğunuz soğanları ekleyip soteleyin. Soğanlar biraz solunca kırmızı kapya biberleri ve yeşil çarliston biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin. Ardından biber ve domates salçasını ekleyerek yağda ezin. Bir kenarda domatesleri küçük küp şeklinde doğrayın. Daha sonra doğramış olduğunuz domatesleri tencereye ekleyin. Ekledikten 1-2 dakika sonra da börülceleri ekleyip karıştırın. Tuzunu da eklemeyi unutmayın. Börülcelerin solması için yemeği önce kısık ateşte daha sonra börülceler sararıp solduktan sonra üzerini kapatacak şekilde sıcak su koyup harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynağından sonra ocağı kısın. Eğer koyduğunuz sıcak su eksik olursa pişmesi için biraz daha sıcak su koyun. Kıymalı börülce pişene kadar ocakta tutun. Piştikten sonra üzerine isterseniz karabiber serpebilirsiniz. 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Kıymalı Börülce Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Börülce Kaç Kalori?

Börülce Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Börülce Ekimi ve Bakımı

Börülce Ekimi ve Bakımı

Kuru Börülce Süt Yapar mı? Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Börülce Süt Yapar mı? Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Börülce Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kuru Börülce Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?

Börülce Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?

Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır?

Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır?

Güncel

Deniz Börülcesi Faydaları ve Kullanımı

Deniz Börülcesi Faydaları ve Kullanımı

Güncel

Börülce Yetiştiriciliği ve Bakımı

Börülce Yetiştiriciliği ve Bakımı

Güncel

Taze Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Börülce Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Börülcesi Kalori

Deniz Börülcesi Kalori

Börülce Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Börülce Konservesi Tarifi ve Malzemeleri