Zeytinyağlı Kuru Börülce, börülce özellikle eğe mutfağında en sık olarak kullanılan malzemelerden bir tanesidir. Kuru börülcenin isterse tazesi isterse kurusu olsun yemeği, salatası, çorbası ve daha pek çok çeşitte damak zevkinize uygun olarak farklı lezzetler hazırlanabilir. Ayrıca börülce demir, manganez, vitamin, protein, çinko ve potasyum açısından oldukça zengin olan bir gıda maddesidir.
Bunun dışında börülce çözünebilen lif ile vücuttaki kötü kolesterolü azaltırken, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Börülce hem tazesi hem de kurusu ile istenilen her mevsim kolaylıkla hazırlanarak tüketilebilir. Kuru börülceyi pişirmeden önce ıslatılım ve ardından kara suyunu çıkarmak için kısa bir süre haşlamak yeterli olacaktır. Eğer kara suyunu almazsanız yemeğinizin rengi kara olabilir. Bu nedenle kuru börülceyi haşlayıp kara suyunu bırakınca yıkayıp bu şekilde temiz su ile yemeği pişirmek gerekmektedir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan börülcenin kurusunu ve mevsiminde tazesini mutlaka tüketmek gerekir. Damak zevkinize göre salatasını, çorbasını ya da zeytinyağlı olarak yemeğini pişirebilirsiniz.