Yeşil Börülce

Yeşil Börülce, börülce taze fasulyeye benzeyen yeşil renkli bir sebzedir. Yazın daha çok bulunur. Marketlerden ve pazarlardan rahatlıkla temin edilebilir. İçeriğinde bulunan mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Sağlığa birçok faydası vardır. Demir ve protein gibi besin kaynakları sayesinde besleyiciliği fazladır. Lif zengini olduğu için kan şekerini düzenler.
Lifli yapısı sayesinde bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirimi kolaylaşır. Kabızlığa karşı birebirdir. Birbirinden farklı şekillerde tarifleri bulunur. İster kıymalı ya da sade olarak sulu yemeği ya da haşlanarak salatası ve turşusu yapılır. Bu tarifler arasında en çok da zeytinyağı kullanılarak pişirilen börülce tercih edilir. Sıcak soğuk fark etmeden damak zevkine göre tüketilir. Genellikle ana yemeklerin yanında aperitif olarak sunumu yapılır. Hazırlaması ve pişirmesi oldukça kolaydır.

Yeşil Börülce İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg yeşil börülce
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 adet domates
  • 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yeşil Börülce Nasıl Yapılır?


Yeşil börülce tarifinde öncelikli olarak börülceler ayıklanır. Bunun için börülceler bir bıçak yardımı ile ya da elle kırılarak baş ve uç kısımları koparılır. Daha sonra börülcelerin varsa kenarlarındaki kılçıkları alınır ve birkaç parçaya bölünür. Duru su ile iyice yıkanır.
Sularının süzülmesi için süzgeçte konur ve bir kenarda bekletilir. Kuru soğanların, sarımsakların ve domateslerin kabukları soyulur. Sarımsaklar ince ince kıyılırken soğan ve domates küp şeklinde doğranır. Geniş bir tencereye 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı konularak tencere ocağa alınır. Yağ iyice kızdıktan sonra içerisine soğan ve sarımsak ilave edilir. Soğanlar yumuşayınca üzerine börülceler ilave edilir. Toz şeker ve tuz ilavesi yapılarak börülceler soğanlarla birlikte yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar kavrulur. Daha sonra börülcelerin üzerine domatesler ilave edilir. Domatesler börülcelerin üzerini tamamen kapatacak şekilde dizilmelidir. Son olarak 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve su konularak tencerenin kapağı kapatılır. Yeşil börülceler kısım ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Yeşil börülceler piştikten sonra bir süre oda sıcaklığında dinlendikten sonra servis tabağına alınarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 01:16:32
Yeşil Börülce ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yeşil Börülce Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yeşil Börülce"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Deniz Börülcesi Nerede Yetişir

Deniz börülcesi nerede yetişir, Deniz börülcesi denince denizde yetiştiği düşünülmektedir, oysa deniz börülcesi kıyıda denize yakın yerlerde kumluk bölgede y...
Devamını Oku

Börülce Haşlama

Börülce Haşlama, baklagiller ailesine mensup olan börülce şekil ve yetişme şartları bakımından fasulyeye benzemektedir. Tek yıllık, otsu ve kazık köklü olan ...
Devamını Oku

Kuru Börülce Süt Yaparmı

Kuru börülce süt yapar mı hem lezzetli hem de besleyici içinde protein, demir ve fiber bulunan mükemmel bir bakliyattır. Kuru börülce aynı zamanda iyi bir po...
Devamını Oku

Börülce Bitkisi

Börülce bitkisi, Baklagiller ailesinden olan görünüş olarak fasulyeye benzeyen bir bitkidir. Taze fasulye gibi börülce bitkisinin de taze olarak zeytinyağlı ...
Devamını Oku

Börülce Salatası Kaç Kalori?

Börülce Salatası Kaç Kalori, 1 Porsiyon (100 Gram) Börülce Salatası, yaklaşık olarak 101 (Kcal) kaloridir. Börülce, B1 ve K vitamini, folik asit; demir, pota...
Devamını Oku

Börülce Ekimi

Börülce Ekimi, Börülce, baklagiller ailesine ait bir bitkidir. Şekil itibariyle de fasulyeye benzer. Tüketimi salatalarda, yemeklerde ya da turşu şeklin...
Devamını Oku

Kuru Börülce

Kuru börülce: Kuru börülce oldukça faydalı bir bakliyattır. Özellikle vücuttaki fazla yağları atmaya yardımcı olan bir besin olarak bilinmektedir. Kuru börül...
Devamını Oku

Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır

Börülce buzlukta nasıl saklanır; mevsiminde alınan taze börülceler güzelce ayıklanır ve bol suda yıkanır. Derin bir tencere içerisinde iki litre su kayn...
Devamını Oku

Börülce Yetiştiriciliği

Börülce yetiştiriciliği, Börülce yetiştiriciliği ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha çok yetiştirilen, yağ miktarı düşük protein oranı yüksek bir bakl...
Devamını Oku

Börülce Tohumu

Börülce tohumu, genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında ekimi yapılır. Börülce tohumunda, tohumun kalitesi ve ekimi, hasadın verimliliği açısından oldukç...
Devamını Oku

Börülce Çeşitleri

Börülce çeşitleri; börülceye acebek, karnıkara, maş fasulyesi Çin fasulyesi gibi çeşitli isimleride vardır. Börülce baklagiller familyasındandır. Fasuly...
Devamını Oku

Börülce Konservesi

Börülce konservesi acebek olarak da bilinen evde kış için hazırlayabileceğiniz konservelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece kış aylarına hazırlık...
Devamını Oku

Börülce Besin Değeri

Börülce besin değeri, açısından oldukça kaliteli olan sebzeler arasındadır. Evlerde çok sık yapılmasa da restoran menülerde sıkça karşımıza çıkabilmektedir. ...
Devamını Oku

Börülce Kavurması

Börülce kavurması hazırlayacağınız büyük yemek masalarında kesilikle bulunması gereken mezeler arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık misafirleriniz için l...
Devamını Oku

Börülce Mezesi

Börülce Mezesi, Börülce hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Börülce mezesi kolay ve pratik olduğu kadar oldukça besleyici v...
Devamını Oku

Börülce Nasıl Haşlanır

Börülce Nasıl Haşlanır; Börülce, göbeği koyu renge sahip olduğu için Karnıkara denilmektedir. Daha çok fasulyeye benzemektedir. C vitamini ve bitkisel protei...
Devamını Oku

Börülce Ekşilemesi

Börülce ekşilemesi, bir Ege lezzeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Ege kültüründe doğup büyüyen ve yaşayanlar için vazgeçilmez bir lezzet olarak karşımıza çık...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Kalori

Deniz börülcesi kalori bakımından oldukça düşüktür. Deniz börülcesinden yapılan salata, bazı sebze salatalarından daha fazla içerisinde proteine sahipti...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Sosu

Deniz börülcesi sosu, Deniz börülcesi sağlığa faydası ile bilinen bir üründür. Sofralarda pek sık yer almaz fakat vücut üzerinde olan faydalarını duyduğunuzd...
Devamını Oku

Börülce Fasulyesi

Börülce fasulyesi, Börülce, baklagiller ailesinden bir tarım bitkisidir. Kazık bir köke sahiptir. Yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları üç yaprakçıktan o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Deniz Börülcesi Nerede Yetişir
Börülce Haşlama
Kuru Börülce Süt Yaparmı
Börülce Bitkisi
Börülce Salatası Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024