Bu yemeği yaparken bilmeniz gereken ilk husus kuru börülcenin 1 gece önceden suda bekletilmesi gerektiğidir. Böylelikle daha rahat haşlanacaktır. Ancak börülcenin daha önce kışlık olarak hazırlanıp suda bekletildikten sonra derin dondurucuda saklanması durumunda böyle bir işleme gerek kalmamaktadır. Suda bekletilmiş ya da derin dondurucudan çıkartılmış olan börülcelerin yumuşayana dek haşlanması ve ardından süzülmesi gerekiyor.
Börülceler hazırlandıktan sonra soğanı küçük küpler halinde doğrayıp bir tencerede sıvı yağ ile kavuruyoruz. Üzerine salçamızı da ekledikten sonra kavurma işlemine devam ediyoruz. Soyup incecik doğradığımız domatesleri de ekleyip birkaç dakika sonra tuz ve pul biberi de tencereye alıyoruz.
Et suyu ile börülceleri de tencereye aldıktan sonra
kuru börülce yemeği pişsin diye ocakta kısık ateşte bırakıyoruz. Pişen yemeği servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirerek süslüyoruz. Dilerseniz sadece maydanozlardan yapraklar alarak da süsleyebiliriz.