Kıymalı Börülce Yemeği

Kıymalı Börülce Yemeği, Kıymalı börülce tarifi oldukça vitaminini ve besleyici değeri yüksek olan bir sebze yemeğidir. Sebze yemekleri severek yaptığımız ve vazgeçemediğimiz sağlıklı tencere yemekleridir. Bu kıymalı börülce tarifini yapacağınız gibi kış mevsiminde de kuru börülceden yapabilirsiniz. Güzel bir tencere yemeği yanında bir tabak pilav ile yanına salata ile muhteşem bir sofra kurup sevdikleriniz ile güzel bir masaya oturabilirsiniz.
Sebze yemekleri sağlık açısından her zaman için tercih ettiğimiz yiyecekler arasında olmalıdır. Hem sağlıklı beslenme açısından hem de kalori açısından düşük bir besin olduğundan kilo alma korkunuz olmayacaktır. Dilerseniz bu kolay ve pratik yemeğin tarifini sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim.

Kıymalı Börülce Yemeği için gerekli malzemeler

  • 1 kilogram taze Börülce (Kuru da olabilir)
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil çarliston biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kasığına yakın domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yere yağı veya sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Damak tadınıza göre tuz

Kıymalı Börülce Yemeği nasıl yapılır?


Öncelikle börülceleri güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra kılçıklarını temizleyin. Daha sonra yaklaşık olarak 5-6 cm olacak şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra soğanları küp şeklinde doğrayın.
Diğer taraftan bir tencere alın. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını açın. İçine kıymayı koyun. Kıymanın üzerine yaklaşık olarak 1 kahve fincanı kadar su ve bir miktar tuz ile devamlı karıştırarak kısık ateşte kavurun. Kıyma ilk olarak suyunu verecek daha sonra ise suyunu çekecektir. Suyunu çektikten hemen sonra yağı ekleyin ve yaklaşık olarak 1-2 dakika kadar daha kavurun. Daha önceden doğramış olduğunuz soğanları ekleyip soteleyin. Soğanlar biraz solunca kırmızı kapya biberleri ve yeşil çarliston biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin. Ardından biber ve domates salçasını ekleyerek yağda ezin. Bir kenarda domatesleri küçük küp şeklinde doğrayın. Daha sonra doğramış olduğunuz domatesleri tencereye ekleyin. Ekledikten 1-2 dakika sonra da börülceleri ekleyip karıştırın. Tuzunu da eklemeyi unutmayın. Börülcelerin solması için yemeği önce kısık ateşte daha sonra börülceler sararıp solduktan sonra üzerini kapatacak şekilde sıcak su koyup harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynağından sonra ocağı kısın. Eğer koyduğunuz sıcak su eksik olursa pişmesi için biraz daha sıcak su koyun. Kıymalı börülce pişene kadar ocakta tutun. Piştikten sonra üzerine isterseniz karabiber serpebilirsiniz. 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
19.01.2024 20:40:29
Kıymalı Börülce Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Börülce Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Börülce Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Deniz Börülcesi Nerede Yetişir

Deniz börülcesi nerede yetişir, Deniz börülcesi denince denizde yetiştiği düşünülmektedir, oysa deniz börülcesi kıyıda denize yakın yerlerde kumluk bölgede y...
Devamını Oku

Börülce Haşlama

Börülce Haşlama, baklagiller ailesine mensup olan börülce şekil ve yetişme şartları bakımından fasulyeye benzemektedir. Tek yıllık, otsu ve kazık köklü olan ...
Devamını Oku

Kuru Börülce Süt Yaparmı

Kuru börülce süt yapar mı hem lezzetli hem de besleyici içinde protein, demir ve fiber bulunan mükemmel bir bakliyattır. Kuru börülce aynı zamanda iyi bir po...
Devamını Oku

Börülce Bitkisi

Börülce bitkisi, Baklagiller ailesinden olan görünüş olarak fasulyeye benzeyen bir bitkidir. Taze fasulye gibi börülce bitkisinin de taze olarak zeytinyağlı ...
Devamını Oku

Börülce Salatası Kaç Kalori?

Börülce Salatası Kaç Kalori, 1 Porsiyon (100 Gram) Börülce Salatası, yaklaşık olarak 101 (Kcal) kaloridir. Börülce, B1 ve K vitamini, folik asit; demir, pota...
Devamını Oku

Börülce Ekimi

Börülce Ekimi, Börülce, baklagiller ailesine ait bir bitkidir. Şekil itibariyle de fasulyeye benzer. Tüketimi salatalarda, yemeklerde ya da turşu şeklin...
Devamını Oku

Kuru Börülce

Kuru börülce: Kuru börülce oldukça faydalı bir bakliyattır. Özellikle vücuttaki fazla yağları atmaya yardımcı olan bir besin olarak bilinmektedir. Kuru börül...
Devamını Oku

Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır

Börülce buzlukta nasıl saklanır; mevsiminde alınan taze börülceler güzelce ayıklanır ve bol suda yıkanır. Derin bir tencere içerisinde iki litre su kayn...
Devamını Oku

Börülce Yetiştiriciliği

Börülce yetiştiriciliği, Börülce yetiştiriciliği ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha çok yetiştirilen, yağ miktarı düşük protein oranı yüksek bir bakl...
Devamını Oku

Börülce Tohumu

Börülce tohumu, genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında ekimi yapılır. Börülce tohumunda, tohumun kalitesi ve ekimi, hasadın verimliliği açısından oldukç...
Devamını Oku

Börülce Çeşitleri

Börülce çeşitleri; börülceye acebek, karnıkara, maş fasulyesi Çin fasulyesi gibi çeşitli isimleride vardır. Börülce baklagiller familyasındandır. Fasuly...
Devamını Oku

Börülce Konservesi

Börülce konservesi acebek olarak da bilinen evde kış için hazırlayabileceğiniz konservelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece kış aylarına hazırlık...
Devamını Oku

Börülce Besin Değeri

Börülce besin değeri, açısından oldukça kaliteli olan sebzeler arasındadır. Evlerde çok sık yapılmasa da restoran menülerde sıkça karşımıza çıkabilmektedir. ...
Devamını Oku

Börülce Kavurması

Börülce kavurması hazırlayacağınız büyük yemek masalarında kesilikle bulunması gereken mezeler arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık misafirleriniz için l...
Devamını Oku

Börülce Mezesi

Börülce Mezesi, Börülce hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Börülce mezesi kolay ve pratik olduğu kadar oldukça besleyici v...
Devamını Oku

Börülce Nasıl Haşlanır

Börülce Nasıl Haşlanır; Börülce, göbeği koyu renge sahip olduğu için Karnıkara denilmektedir. Daha çok fasulyeye benzemektedir. C vitamini ve bitkisel protei...
Devamını Oku

Börülce Ekşilemesi

Börülce ekşilemesi, bir Ege lezzeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Ege kültüründe doğup büyüyen ve yaşayanlar için vazgeçilmez bir lezzet olarak karşımıza çık...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Kalori

Deniz börülcesi kalori bakımından oldukça düşüktür. Deniz börülcesinden yapılan salata, bazı sebze salatalarından daha fazla içerisinde proteine sahipti...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Sosu

Deniz börülcesi sosu, Deniz börülcesi sağlığa faydası ile bilinen bir üründür. Sofralarda pek sık yer almaz fakat vücut üzerinde olan faydalarını duyduğunuzd...
Devamını Oku

Börülce Fasulyesi

Börülce fasulyesi, Börülce, baklagiller ailesinden bir tarım bitkisidir. Kazık bir köke sahiptir. Yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları üç yaprakçıktan o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Deniz Börülcesi Nerede Yetişir
Börülce Haşlama
Kuru Börülce Süt Yaparmı
Börülce Bitkisi
Börülce Salatası Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024