Etli Börülce Yemeği

Etli Börülce Yemeği, fasulyegiller familyasına ait olan börülce sağlık açısından oldukça faydalı bir bitki türüdür. Börülce içeriğinde yer alan bol miktarda C vitamini ile bitkisel protein bakımından oldukça zenginliklere sahip sebze olmasının yanı sıra potasyum, demir ve manganez mineralleri ile nişasta ve azot içermektedir. Börülce ayrıca akciğere ve göğse faydalı olmasının yanında yüksek tansiyon ve kandaki şeker miktarının düşmesine yardımcı olur.
Lif miktarı oldukça yüksek bir sebze olan börülce bağışıklık sistemini güçlendirir ve kabızlığa iyi gelir. İnsan sağlığı için pek çok faydalar sağlayan börülce yemeğini sizlerde sofralarınızda yer vererek sağlamış olduğu yararlardan faydalanabilirsiniz.

Etli Börülce Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo taze börülce
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 adet iri boy domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 adet iri boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz

Etli Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?


Etli börülce yemeğimizi hazırlamaya öncelikle börülceleri ayıklayarak başlayalım. Börülce de tıpkı taze fasulyede olduğu gibi uç kısımları koparıldıktan sonra şayet kenarlarında kılçık varsa bir bıçak yardımıyla kılçıkları temizleyip börülceyi tam ortasından dilerek veya uzunluğuna göre birkaç parça olacak şeklide kırarak hazır hale getirelim.
Ardından Ayıklanmış börülceleri bol su altında yıkayarak süzülmesi için bir süzgecin içine alarak bir kenarda bekletelim.

Yemek tenceremizi ocağa alarak içine tereyağı ilave ederek yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine kuşbaşı eti ilave ederek etler kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulduktan sonra üzerine kabukları soyularak yemeklik doğranmış kuru soğanları ve doğranmış yeşil biberleri ekledikten sonra soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ardından domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak soğanların üzerine ilave ederek diriliklerini kaybedinceye değin kavuralım. Tencereye domates salçası ve biber salçası ekleyerek birkaç dakika kadar da salçaları kavurduktan sonra yıkanmış börülceleri de tencereye ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar kavurarak börülcelerin iyice sararmasını sağlayalım. Daha sonra kavrularak renk değiştiren börülcelerin üzerini iki parmak aşacak şekilde sıcak su ilave ederek 35-40 dakika kadar börülceler yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra tuzunu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatarak tencereyi ocaktan alalım ve etli börülce yemeğimizi sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

21.01.2024 00:17:49
Etli Börülce Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Börülce Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Etli Börülce Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Deniz Börülcesi Nerede Yetişir

Deniz börülcesi nerede yetişir, Deniz börülcesi denince denizde yetiştiği düşünülmektedir, oysa deniz börülcesi kıyıda denize yakın yerlerde kumluk bölgede y...
Devamını Oku

Börülce Haşlama

Börülce Haşlama, baklagiller ailesine mensup olan börülce şekil ve yetişme şartları bakımından fasulyeye benzemektedir. Tek yıllık, otsu ve kazık köklü olan ...
Devamını Oku

Kuru Börülce Süt Yaparmı

Kuru börülce süt yapar mı hem lezzetli hem de besleyici içinde protein, demir ve fiber bulunan mükemmel bir bakliyattır. Kuru börülce aynı zamanda iyi bir po...
Devamını Oku

Börülce Bitkisi

Börülce bitkisi, Baklagiller ailesinden olan görünüş olarak fasulyeye benzeyen bir bitkidir. Taze fasulye gibi börülce bitkisinin de taze olarak zeytinyağlı ...
Devamını Oku

Börülce Salatası Kaç Kalori?

Börülce Salatası Kaç Kalori, 1 Porsiyon (100 Gram) Börülce Salatası, yaklaşık olarak 101 (Kcal) kaloridir. Börülce, B1 ve K vitamini, folik asit; demir, pota...
Devamını Oku

Börülce Ekimi

Börülce Ekimi, Börülce, baklagiller ailesine ait bir bitkidir. Şekil itibariyle de fasulyeye benzer. Tüketimi salatalarda, yemeklerde ya da turşu şeklin...
Devamını Oku

Kuru Börülce

Kuru börülce: Kuru börülce oldukça faydalı bir bakliyattır. Özellikle vücuttaki fazla yağları atmaya yardımcı olan bir besin olarak bilinmektedir. Kuru börül...
Devamını Oku

Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır

Börülce buzlukta nasıl saklanır; mevsiminde alınan taze börülceler güzelce ayıklanır ve bol suda yıkanır. Derin bir tencere içerisinde iki litre su kayn...
Devamını Oku

Börülce Yetiştiriciliği

Börülce yetiştiriciliği, Börülce yetiştiriciliği ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha çok yetiştirilen, yağ miktarı düşük protein oranı yüksek bir bakl...
Devamını Oku

Börülce Tohumu

Börülce tohumu, genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında ekimi yapılır. Börülce tohumunda, tohumun kalitesi ve ekimi, hasadın verimliliği açısından oldukç...
Devamını Oku

Börülce Çeşitleri

Börülce çeşitleri; börülceye acebek, karnıkara, maş fasulyesi Çin fasulyesi gibi çeşitli isimleride vardır. Börülce baklagiller familyasındandır. Fasuly...
Devamını Oku

Börülce Konservesi

Börülce konservesi acebek olarak da bilinen evde kış için hazırlayabileceğiniz konservelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece kış aylarına hazırlık...
Devamını Oku

Börülce Besin Değeri

Börülce besin değeri, açısından oldukça kaliteli olan sebzeler arasındadır. Evlerde çok sık yapılmasa da restoran menülerde sıkça karşımıza çıkabilmektedir. ...
Devamını Oku

Börülce Kavurması

Börülce kavurması hazırlayacağınız büyük yemek masalarında kesilikle bulunması gereken mezeler arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık misafirleriniz için l...
Devamını Oku

Börülce Mezesi

Börülce Mezesi, Börülce hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Börülce mezesi kolay ve pratik olduğu kadar oldukça besleyici v...
Devamını Oku

Börülce Nasıl Haşlanır

Börülce Nasıl Haşlanır; Börülce, göbeği koyu renge sahip olduğu için Karnıkara denilmektedir. Daha çok fasulyeye benzemektedir. C vitamini ve bitkisel protei...
Devamını Oku

Börülce Ekşilemesi

Börülce ekşilemesi, bir Ege lezzeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Ege kültüründe doğup büyüyen ve yaşayanlar için vazgeçilmez bir lezzet olarak karşımıza çık...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Kalori

Deniz börülcesi kalori bakımından oldukça düşüktür. Deniz börülcesinden yapılan salata, bazı sebze salatalarından daha fazla içerisinde proteine sahipti...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Sosu

Deniz börülcesi sosu, Deniz börülcesi sağlığa faydası ile bilinen bir üründür. Sofralarda pek sık yer almaz fakat vücut üzerinde olan faydalarını duyduğunuzd...
Devamını Oku

Börülce Fasulyesi

Börülce fasulyesi, Börülce, baklagiller ailesinden bir tarım bitkisidir. Kazık bir köke sahiptir. Yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları üç yaprakçıktan o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Deniz Börülcesi Nerede Yetişir
Börülce Haşlama
Kuru Börülce Süt Yaparmı
Börülce Bitkisi
Börülce Salatası Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024