Börülce Salatası

Börülce Salatası, Bilindik salatalardan sıkılanlar ve farklı tatlar arayanlar için ideal bir tariftir. Börülcenin sağlığa birçok faydası vardır. İçeriğinde azot, nişasta, karoten, B1 ve C vitamini bulunur. Lif zengini bir besin olduğu için kan şekerini düzenler. Kabızlığa karşı iyi gelir. Potasyum ve demir bakımından da oldukça zengindir. Özellikle diyet yapanlara ve formunu koruyanlara tavsiye edilir.
Salatalarda ister taze börülce ister kuru börülce kullanılabilir. Kurusu tazesine göre protein bakımından daha zengindir. Kurusu genelde kış aylarında kullanılırken yazın ise tazesi kullanılır. Yapımı oldukça kolaydır. Oldukça doyurucu bir salata olduğu için tek başına bir öğün olarak da tüketilebilir.

Börülce Salatası İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı kuru börülce
  • 1 litre su
  • 5-6 dal taze soğan
  • 2-3 dal taze sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet kırmızı köz biber
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 9-10 adet kornişon turşu
  • 6-7 adet yeşil zeytin

Sosu için

  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Börülce Salatası Nasıl Yapılır?


Börülce salatası tarifinde börülcelerin bir gece öncesinden mutlaka ıslatılması gerekir. Geniş bir tencereye 1 litre su ve yıkanmış börülceler konularak tencere ocağa alınır. Börülceler kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınır ve bir gece boyunca suyun içinde bekletilir.
Ertesi gün börülcelerin haşlama suyu dökülerek yerine temiz su doldurulur ve börülceler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşayan börülceler üzülerek soğuk sudan geçirilir. Sularının süzülmesi için bir kenara alınır. Onlar süzülürken diğer malzemelerin hazırlığı yapılır. Kırmızı ve sivri yeşil biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Her biri boylamasına dörde bölünerek ince ince doğranır. Maydanoz, dereotu, yeşil soğanlar ve taze sarımsaklar saplarından ayrılarak temizlenir. Yıkandıktan sonra kesme tahtasında ince ince kıyılır. Kornişon turşular ve turşuluk yeşil zeytinler dörde bölünerek küp şeklinde doğranır. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra derin bir karıştırma kabına börülcelerle birlikte tüm malzemeler alınır. Börülceler ezilmeden tüm malzemeler iyice harmanlanır. Ayrı bir yer sos hazırlanır. Küçük bir kâsenin içinde tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi ve limon suyu konularak iyice karıştırılır. Börülce salatasının üzerine dökülerek salata malzemeleri sosu çekene kadar iyice karıştırılır. Salata hazırlandıktan sonra soğuması için buzdolabında yaklaşık olarak 1 saat kadar dinlendirilir. Soğuyan Börülce salatası küçük kaselere doldurularak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

21.01.2024 18:12:30
Börülce Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Börülce Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Börülce Salatası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Deniz Börülcesi Nerede Yetişir

Deniz börülcesi nerede yetişir, Deniz börülcesi denince denizde yetiştiği düşünülmektedir, oysa deniz börülcesi kıyıda denize yakın yerlerde kumluk bölgede y...
Devamını Oku

Börülce Haşlama

Börülce Haşlama, baklagiller ailesine mensup olan börülce şekil ve yetişme şartları bakımından fasulyeye benzemektedir. Tek yıllık, otsu ve kazık köklü olan ...
Devamını Oku

Kuru Börülce Süt Yaparmı

Kuru börülce süt yapar mı hem lezzetli hem de besleyici içinde protein, demir ve fiber bulunan mükemmel bir bakliyattır. Kuru börülce aynı zamanda iyi bir po...
Devamını Oku

Börülce Bitkisi

Börülce bitkisi, Baklagiller ailesinden olan görünüş olarak fasulyeye benzeyen bir bitkidir. Taze fasulye gibi börülce bitkisinin de taze olarak zeytinyağlı ...
Devamını Oku

Börülce Salatası Kaç Kalori?

Börülce Salatası Kaç Kalori, 1 Porsiyon (100 Gram) Börülce Salatası, yaklaşık olarak 101 (Kcal) kaloridir. Börülce, B1 ve K vitamini, folik asit; demir, pota...
Devamını Oku

Börülce Ekimi

Börülce Ekimi, Börülce, baklagiller ailesine ait bir bitkidir. Şekil itibariyle de fasulyeye benzer. Tüketimi salatalarda, yemeklerde ya da turşu şeklin...
Devamını Oku

Kuru Börülce

Kuru börülce: Kuru börülce oldukça faydalı bir bakliyattır. Özellikle vücuttaki fazla yağları atmaya yardımcı olan bir besin olarak bilinmektedir. Kuru börül...
Devamını Oku

Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır

Börülce buzlukta nasıl saklanır; mevsiminde alınan taze börülceler güzelce ayıklanır ve bol suda yıkanır. Derin bir tencere içerisinde iki litre su kayn...
Devamını Oku

Börülce Yetiştiriciliği

Börülce yetiştiriciliği, Börülce yetiştiriciliği ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha çok yetiştirilen, yağ miktarı düşük protein oranı yüksek bir bakl...
Devamını Oku

Börülce Tohumu

Börülce tohumu, genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında ekimi yapılır. Börülce tohumunda, tohumun kalitesi ve ekimi, hasadın verimliliği açısından oldukç...
Devamını Oku

Börülce Çeşitleri

Börülce çeşitleri; börülceye acebek, karnıkara, maş fasulyesi Çin fasulyesi gibi çeşitli isimleride vardır. Börülce baklagiller familyasındandır. Fasuly...
Devamını Oku

Börülce Konservesi

Börülce konservesi acebek olarak da bilinen evde kış için hazırlayabileceğiniz konservelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece kış aylarına hazırlık...
Devamını Oku

Börülce Besin Değeri

Börülce besin değeri, açısından oldukça kaliteli olan sebzeler arasındadır. Evlerde çok sık yapılmasa da restoran menülerde sıkça karşımıza çıkabilmektedir. ...
Devamını Oku

Börülce Kavurması

Börülce kavurması hazırlayacağınız büyük yemek masalarında kesilikle bulunması gereken mezeler arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık misafirleriniz için l...
Devamını Oku

Börülce Mezesi

Börülce Mezesi, Börülce hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Börülce mezesi kolay ve pratik olduğu kadar oldukça besleyici v...
Devamını Oku

Börülce Nasıl Haşlanır

Börülce Nasıl Haşlanır; Börülce, göbeği koyu renge sahip olduğu için Karnıkara denilmektedir. Daha çok fasulyeye benzemektedir. C vitamini ve bitkisel protei...
Devamını Oku

Börülce Ekşilemesi

Börülce ekşilemesi, bir Ege lezzeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Ege kültüründe doğup büyüyen ve yaşayanlar için vazgeçilmez bir lezzet olarak karşımıza çık...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Kalori

Deniz börülcesi kalori bakımından oldukça düşüktür. Deniz börülcesinden yapılan salata, bazı sebze salatalarından daha fazla içerisinde proteine sahipti...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Sosu

Deniz börülcesi sosu, Deniz börülcesi sağlığa faydası ile bilinen bir üründür. Sofralarda pek sık yer almaz fakat vücut üzerinde olan faydalarını duyduğunuzd...
Devamını Oku

Börülce Fasulyesi

Börülce fasulyesi, Börülce, baklagiller ailesinden bir tarım bitkisidir. Kazık bir köke sahiptir. Yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları üç yaprakçıktan o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Deniz Börülcesi Nerede Yetişir
Börülce Haşlama
Kuru Börülce Süt Yaparmı
Börülce Bitkisi
Börülce Salatası Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024