Börülce Nasıl Haşlanır
Börülce Nasıl Haşlanır; Börülce, göbeği koyu renge sahip olduğu için Karnıkara denilmektedir. Daha çok fasulyeye benzemektedir. C vitamini ve bitkisel protein açısından oldukça zengin bir sebzedir. Ayrıca, nişasta ve azot da içermektedir. Taze fasulye şeklinde yemekleri yapılabilmektedir. Aynı zamanda salata olarak da tüketilebilir.
Börülce Haşlamasında Gerekli Malzemeleri- 1 kg börülce,
- 8 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 adet orta boy domates,
- 4 diş orta boy sarımsak,
- 1 demet dereotu,
Börülce Nasıl Haşlanır
Suyumuzu tencereye koyup, yüksek ateşte kaynamasını bekleyelim.
Su kaynadıktan sonra hazırlamış olduğumuz ayıklanmış börülcelerimizi suya bırakalım. Suyun ısısını kaynamanın devam edeceği şekilde düşürelim. Kapağını açık bırakalım ve 20 dakika kadar pişmesini bekleyelim. Börülcelerimiz istediğimiz kıvama geldiği zaman tencereden alıp, süzme işlemini gerçekleştirelim. Daha sonrasında börülcemizi porsiyonlayıp, üzerine domateslerimizi, sarımsağımızı, dereotumuzu ve zeytinyağımızı ilave edip servis edelim.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 08:17:31
Börülce Nasıl Haşlanır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|