Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır

Börülce buzlukta nasıl saklanır; mevsiminde alınan taze börülceler güzelce ayıklanır ve bol suda yıkanır. Derin bir tencere içerisinde iki litre su kaynatılır. Kaynadıktan sonra yıkanan börülceler 3 dakika süre ile şoklanır ve buzdolabı poşetlerinde poşetlenerek derin dondurucuya kaldırılır. Yiyeceğiniz zaman dondurucudan çıkartılarak donmuş halde kaynamış sıcak suya atılarak haşlanır ve soğuduktan sonra limon, sarımsak ve zeytinyağı ile soslayarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Tüm meyve ve sebzeler mevsiminde taze ve güzeldir hem de oldukça ekonomiktir. Bu yüzden Türk kadınlarının hem aile bütçesi için hem de hormonsuz yiyecekleri yemek için yazın hazırlıklar yapılır ve kışın da güzelce tüketilir. Fakat bu işlemleri yapmak için saklama koşullarını ve sürelerini bilmek ve uymak gerekir. Derin dondurucuların gıda türüne göre saklama süreleri vardır. Bunları bilmek ve takip etmek oldukça çok önemlidir. Özellikle beyaz et ve süt ürünleri için saklama sürelerine dikkat etmek çok önemlidir.

Yiyecekleri derin dondurucuda uzun süre saklamak için direk olarak, haşlayarak ve şoklanarak derin dondurucuda saklanabilir. Bunlardan biri de börülce sebzesidir. Börülce buzlukta nasıl saklanır, börülce şoklanarak saklanmalıdır.

Sebzeler derin dondurucuda saklanmadan önce güzelce temizlenip yıkandıktan sonra istenen şekillerde parçalara bölündükten sonra ihtiyacınız kadar poşetlere konularak poşetlenir. Poşetlerin içerisinde hava kalmayacak kadar havası alınır, ağzı sıkıca bağlanarak üzerine dondurucuya koyduğunuz tarih yazılarak derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Ayrıca şoklanarak kaldırdığınız yiyeceklerin vitamin değerleri daha kalıcı olacaktır.

Tüm donmuş yiyecekler, çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve çözüldükten sonra kısa süre içerisinde tüketilmesi gerekir.

Derin dondurucularda saklama kabı olarak cam kapları tercih etmeyin. Çünkü donduğu zaman genleşen sıvılardan dolayı cam kaplar kırılacaktır. Dondurucunuzdaki yiyecekleri kullanırken tarih sırasına göre yerleştirerek, bu tarihlere göre tüketmeyi unutmayınız.

Börülce buzlukta nasıl saklanır ve şoklama nasıl yapılır?


Börülcenin renk, koku, tat ve vitaminlerinin kaybolmaması için, dondurucuya konmadan önce haşlanmasına şoklama denilmektedir. Büyük ve derin bir tencere içerisine su konur ve orta ateşte kaynatılır. Haşlanacak börülceler temizlenmiş, yıkanmış ve doğranmış olarak bir süzgeç içerisine alınır ve kaynamakta olan suyun içerisine daldırılır ve 3 dakika süre ile kaynayan suyun içerisinde bırakılır ve süre bitiminde börülceler doğrudan akan soğuk suyun altına tutulur ve süzülmeye bırakılır. Süzüldükten sonra ihtiyaç kadar buzdolabı poşetlerine konarak, poşet içerisindeki hava tamamen alınarak sıkıca ağzı bağlanarak üzerine tarih yazılarak derin dondurucuya yerleştirilir.
21.01.2024 17:34:55
Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır"
Merhaba börülceleri mevsiminde nasıl saklayarak sonrakı aylarda tüketebilirim. Özellikle kışın tüketmek üzere börülceleri buzlukta nasıl saklamamı taqvsiye edersiniz? Kış aylarında bildiğiniz gibi her yemeği yiyemiyoruz. Kış yemekleri yapmamız gerekiyor.
Asuman . 26.10.2018 21:38:13

Deniz Börülcesi Nerede Yetişir

Deniz börülcesi nerede yetişir, Deniz börülcesi denince denizde yetiştiği düşünülmektedir, oysa deniz börülcesi kıyıda denize yakın yerlerde kumluk bölgede y...
Devamını Oku

Börülce Haşlama

Börülce Haşlama, baklagiller ailesine mensup olan börülce şekil ve yetişme şartları bakımından fasulyeye benzemektedir. Tek yıllık, otsu ve kazık köklü olan ...
Devamını Oku

Kuru Börülce Süt Yaparmı

Kuru börülce süt yapar mı hem lezzetli hem de besleyici içinde protein, demir ve fiber bulunan mükemmel bir bakliyattır. Kuru börülce aynı zamanda iyi bir po...
Devamını Oku

Börülce Bitkisi

Börülce bitkisi, Baklagiller ailesinden olan görünüş olarak fasulyeye benzeyen bir bitkidir. Taze fasulye gibi börülce bitkisinin de taze olarak zeytinyağlı ...
Devamını Oku

Börülce Salatası Kaç Kalori?

Börülce Salatası Kaç Kalori, 1 Porsiyon (100 Gram) Börülce Salatası, yaklaşık olarak 101 (Kcal) kaloridir. Börülce, B1 ve K vitamini, folik asit; demir, pota...
Devamını Oku

Börülce Ekimi

Börülce Ekimi, Börülce, baklagiller ailesine ait bir bitkidir. Şekil itibariyle de fasulyeye benzer. Tüketimi salatalarda, yemeklerde ya da turşu şeklin...
Devamını Oku

Kuru Börülce

Kuru börülce: Kuru börülce oldukça faydalı bir bakliyattır. Özellikle vücuttaki fazla yağları atmaya yardımcı olan bir besin olarak bilinmektedir. Kuru börül...
Devamını Oku

Börülce Yetiştiriciliği

Börülce yetiştiriciliği, Börülce yetiştiriciliği ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha çok yetiştirilen, yağ miktarı düşük protein oranı yüksek bir bakl...
Devamını Oku

Börülce Tohumu

Börülce tohumu, genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında ekimi yapılır. Börülce tohumunda, tohumun kalitesi ve ekimi, hasadın verimliliği açısından oldukç...
Devamını Oku

Börülce Çeşitleri

Börülce çeşitleri; börülceye acebek, karnıkara, maş fasulyesi Çin fasulyesi gibi çeşitli isimleride vardır. Börülce baklagiller familyasındandır. Fasuly...
Devamını Oku

Börülce Konservesi

Börülce konservesi acebek olarak da bilinen evde kış için hazırlayabileceğiniz konservelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece kış aylarına hazırlık...
Devamını Oku

Börülce Besin Değeri

Börülce besin değeri, açısından oldukça kaliteli olan sebzeler arasındadır. Evlerde çok sık yapılmasa da restoran menülerde sıkça karşımıza çıkabilmektedir. ...
Devamını Oku

Börülce Kavurması

Börülce kavurması hazırlayacağınız büyük yemek masalarında kesilikle bulunması gereken mezeler arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık misafirleriniz için l...
Devamını Oku

Börülce Mezesi

Börülce Mezesi, Börülce hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Börülce mezesi kolay ve pratik olduğu kadar oldukça besleyici v...
Devamını Oku

Börülce Nasıl Haşlanır

Börülce Nasıl Haşlanır; Börülce, göbeği koyu renge sahip olduğu için Karnıkara denilmektedir. Daha çok fasulyeye benzemektedir. C vitamini ve bitkisel protei...
Devamını Oku

Börülce Ekşilemesi

Börülce ekşilemesi, bir Ege lezzeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Ege kültüründe doğup büyüyen ve yaşayanlar için vazgeçilmez bir lezzet olarak karşımıza çık...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Kalori

Deniz börülcesi kalori bakımından oldukça düşüktür. Deniz börülcesinden yapılan salata, bazı sebze salatalarından daha fazla içerisinde proteine sahipti...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Sosu

Deniz börülcesi sosu, Deniz börülcesi sağlığa faydası ile bilinen bir üründür. Sofralarda pek sık yer almaz fakat vücut üzerinde olan faydalarını duyduğunuzd...
Devamını Oku

Börülce Fasulyesi

Börülce fasulyesi, Börülce, baklagiller ailesinden bir tarım bitkisidir. Kazık bir köke sahiptir. Yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları üç yaprakçıktan o...
Devamını Oku

Kuru Börülce Salatası

Kuru Börülce Salatası, Göbek kısmı koyu renkli olduğundan dolayı karnıkara adı verilen aynı kuru fasulyeye benzeyen bir bitkidir kuru börülce. Bitkisel ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Deniz Börülcesi Nerede Yetişir
Börülce Haşlama
Kuru Börülce Süt Yaparmı
Börülce Bitkisi
Börülce Salatası Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024