Börülce kavurması hazırlayacağınız büyük yemek masalarında kesilikle bulunması gereken mezeler arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık misafirleriniz için lezzetli mezeler hazırlamak istiyorsanız ve evinizde her zaman atıştırmalıklar olmasını istiyorsanız kesinlikle bu tarifi elinizin altında bulundurmalısınız. Hem aileniz hem de misafirleriniz için ideal olan bu lezzetin rahatlıkla hazırlanabilecek olmanız da bu yemeği mutlaka denemeniz gerektiğini de gösteriyor.
Yanında yoğurt ile servis edebileceğiniz ve sadece akşam yemeklerinde değil öğle yemeklerinde de atıştırmalık olarak kullanabileceğiniz bu tarifi defterinize almanız yararınıza olacaktır.
Börülce Kavurması Malzemeleri
1 adet büyük boy kuru soğan
1/2 kilo yeşil börülce
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı Yağ
Tuz
Börülce Kavurması Nasıl Yapılır?
İlk olarak taze yeşil börülcelerimizi iyice yıkıyoruz ve uç kısımlarındaki saplarını ayıklıyoruz. Daha sonra bıçak kullanarak börülcelerimizi incecik dilimler halinde doğruyoruz. Doğradığımız börülceleri tekrar sudan geçirdikten sonra çok az su içinde haşlamaya başlıyoruz. Börülcelerimiz haşlanırken soğanımızı soyup küpler halinde doğruyoruz. Ayrı bir tencere içerisinde sıvı yağ kullanarak soğanlarımızı kavuruyoruz. Daha sonra içine biber salçasını, tuzu ve incecik doğranmış olan sarımsakları da ekleyerek iyice kavurmaya devam ediyoruz. Bu sırada haşlanmış olan börülceleri de iyice süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyerek ikisini birlikte güzelce kavuruyoruz.
Börülce kavurması hazır hale geldikten sonra servise hazırlıyoruz ve ister sıcak ister soğuk servis edebiliyoruz.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 04:17:01
Börülce Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Deniz börülcesini çok severim. Bizim Buda’larda deniz olmadığı için bulmakta çok mümkün olmuyor. Deniz kıyısına iş icabınyada tatile gittiğim zaman balık yemeğimin yanına muhakkak demiz börülxdaide söylerim. Bu sefer deniz börülcesi i kavanozda aldım ve eve gidince kabarmasını yapmak istiyorum. Börülcesi kavurması için neler kullanmam gerekiyor? Bilge . 28.10.2018 12:55:54
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024