Börülce Ekşilemesi

Börülce ekşilemesi, bir Ege lezzeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Ege kültüründe doğup büyüyen ve yaşayanlar için vazgeçilmez bir lezzet olarak karşımıza çıkan bu sebze yemeğini rahatlıkla hazırlayabilmeniz mümkündür. Bu ekşileme tarifini başka sebzelere uygulamak aynı sonucu almanızı sağlamayacaktır. Bu bakımdan sadece börülceye uygulanan bir ekşileme tarifi olduğunu söyleyebiliriz.
Bu lezzeti hem misafirleriniz hem de aileniz için hazırladığınız sofralarda kullanabilmeniz mümkündür.

Börülce Ekşilemesi Malzemeleri

  • 1 kilo taze börülce
  • 2 orta boy domates
  • 6 diş sarımsak
  • 3-4 adet acı yeşil biber
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 limonun suyu

Börülce Ekşilemesi Nasıl Yapılır?


Bu tarifi hazırlamaya başlamadan evvel tüm malzemelerimizin yemek yapmaya uygun hale gelmesi için gerekli işlemleri gerçekleştiriyoruz. Bunun için de öncelikle taze börülceleri yıkayıp ayıklıyoruz ve üç parçaya bölüyoruz. Sonra da börülceleri 1 yemek kaşığı tuz atılmış bol su içinde haşlanmaya bırakıyoruz. Bir kenarda da domatesi soyup incecik doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz. Sarımsaklarımızı soyup bir tutam tuz içinde iyice dövüyoruz. Yeşil biberlerimizi de incecik doğruyoruz.

Börülce ekşilemesi için tüm malzemelerimizi hazırladıktan sonra suda iyice haşlanmış olan börülceleri süzüp biraz bekletiyoruz. Bir tava içerisine zeytinyağı koyup biber ve sarımsağı kavuruyoruz.
Sarımsağın kokusu çıkmadan unu da ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz. Sarımsağın kokunca domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Bu sostan bir iki kaşık kenara ayırıp tavanın içine börülceleri de ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Tüm suyunu çektikten sonra limon suyunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz ve biraz bekletiyoruz. Daha sonra servis tabağına börülcelerimizi alıp kenara ayırmış olduğumuz sosu börülcelerin üzerine yerleştiriyoruz ve servis ediyoruz.

20.01.2024 08:33:49
Börülce Ekşilemesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Börülce Ekşilemesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Börülce Ekşilemesi"
Eşim akşam yemeği için börülce ekşilemesi istedi. Fakat börülce ekşilemesi ile ilgili bildiğim tek şey ege bölgesine özgü bir yemek olduğu içine hangi malzemeler konuluyor? Nasıl yapılıyor? Bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
Bedel . 01.09.2018

Deniz Börülcesi Nerede Yetişir

Deniz börülcesi nerede yetişir, Deniz börülcesi denince denizde yetiştiği düşünülmektedir, oysa deniz börülcesi kıyıda denize yakın yerlerde kumluk bölgede y...
Devamını Oku

Börülce Haşlama

Börülce Haşlama, baklagiller ailesine mensup olan börülce şekil ve yetişme şartları bakımından fasulyeye benzemektedir. Tek yıllık, otsu ve kazık köklü olan ...
Devamını Oku

Kuru Börülce Süt Yaparmı

Kuru börülce süt yapar mı hem lezzetli hem de besleyici içinde protein, demir ve fiber bulunan mükemmel bir bakliyattır. Kuru börülce aynı zamanda iyi bir po...
Devamını Oku

Börülce Bitkisi

Börülce bitkisi, Baklagiller ailesinden olan görünüş olarak fasulyeye benzeyen bir bitkidir. Taze fasulye gibi börülce bitkisinin de taze olarak zeytinyağlı ...
Devamını Oku

Börülce Salatası Kaç Kalori?

Börülce Salatası Kaç Kalori, 1 Porsiyon (100 Gram) Börülce Salatası, yaklaşık olarak 101 (Kcal) kaloridir. Börülce, B1 ve K vitamini, folik asit; demir, pota...
Devamını Oku

Börülce Ekimi

Börülce Ekimi, Börülce, baklagiller ailesine ait bir bitkidir. Şekil itibariyle de fasulyeye benzer. Tüketimi salatalarda, yemeklerde ya da turşu şeklin...
Devamını Oku

Kuru Börülce

Kuru börülce: Kuru börülce oldukça faydalı bir bakliyattır. Özellikle vücuttaki fazla yağları atmaya yardımcı olan bir besin olarak bilinmektedir. Kuru börül...
Devamını Oku

Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır

Börülce buzlukta nasıl saklanır; mevsiminde alınan taze börülceler güzelce ayıklanır ve bol suda yıkanır. Derin bir tencere içerisinde iki litre su kayn...
Devamını Oku

Börülce Yetiştiriciliği

Börülce yetiştiriciliği, Börülce yetiştiriciliği ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha çok yetiştirilen, yağ miktarı düşük protein oranı yüksek bir bakl...
Devamını Oku

Börülce Tohumu

Börülce tohumu, genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında ekimi yapılır. Börülce tohumunda, tohumun kalitesi ve ekimi, hasadın verimliliği açısından oldukç...
Devamını Oku

Börülce Çeşitleri

Börülce çeşitleri; börülceye acebek, karnıkara, maş fasulyesi Çin fasulyesi gibi çeşitli isimleride vardır. Börülce baklagiller familyasındandır. Fasuly...
Devamını Oku

Börülce Konservesi

Börülce konservesi acebek olarak da bilinen evde kış için hazırlayabileceğiniz konservelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece kış aylarına hazırlık...
Devamını Oku

Börülce Besin Değeri

Börülce besin değeri, açısından oldukça kaliteli olan sebzeler arasındadır. Evlerde çok sık yapılmasa da restoran menülerde sıkça karşımıza çıkabilmektedir. ...
Devamını Oku

Börülce Kavurması

Börülce kavurması hazırlayacağınız büyük yemek masalarında kesilikle bulunması gereken mezeler arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık misafirleriniz için l...
Devamını Oku

Börülce Mezesi

Börülce Mezesi, Börülce hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Börülce mezesi kolay ve pratik olduğu kadar oldukça besleyici v...
Devamını Oku

Börülce Nasıl Haşlanır

Börülce Nasıl Haşlanır; Börülce, göbeği koyu renge sahip olduğu için Karnıkara denilmektedir. Daha çok fasulyeye benzemektedir. C vitamini ve bitkisel protei...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Kalori

Deniz börülcesi kalori bakımından oldukça düşüktür. Deniz börülcesinden yapılan salata, bazı sebze salatalarından daha fazla içerisinde proteine sahipti...
Devamını Oku

Deniz Börülcesi Sosu

Deniz börülcesi sosu, Deniz börülcesi sağlığa faydası ile bilinen bir üründür. Sofralarda pek sık yer almaz fakat vücut üzerinde olan faydalarını duyduğunuzd...
Devamını Oku

Börülce Fasulyesi

Börülce fasulyesi, Börülce, baklagiller ailesinden bir tarım bitkisidir. Kazık bir köke sahiptir. Yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları üç yaprakçıktan o...
Devamını Oku

Kuru Börülce Salatası

Kuru Börülce Salatası, Göbek kısmı koyu renkli olduğundan dolayı karnıkara adı verilen aynı kuru fasulyeye benzeyen bir bitkidir kuru börülce. Bitkisel ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Deniz Börülcesi Nerede Yetişir
Börülce Haşlama
Kuru Börülce Süt Yaparmı
Börülce Bitkisi
Börülce Salatası Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024