{ "title": "Zeytinyağlı Börülce", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Zeytinyagli-Borulce-34.jpg", "date": "21.01.2024 03:54:18", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Börülce, lezzetli bir yemek türüdür. Çok sevilerek tüketilmektedir. Ayrıca börülce, bitkisel protein ve C vitamini açısından da zengindir. Börülcenin faydaları da çoktur. Mesela; Kansızlığa iyi gelmektedir. Yanık yerlere sürüldüğünde faydası görülmektedir. Göğüs ve karaciğere faydası vardır. Kanınızdaki şeker miktarını ve yüksek tansiyonu düşürmede destekçi olur ve bu gibi daha birçok rahatsızlığa faydası vardır. Zeytinyağlı börülcenin sırrı ise zeytinyağı ile yapılması ve börülcenin de bütün yağı içine çekerek harika bir lezzet ortaya sunmasıdır. Ama birkaç damla da su eklenmesi yemeğin daha da rahat pişmesine ve damak tadını yakalamasına yardımcı olur. Denemenizi tavsiye ediyorum.

Zeytinyağlı Börülce İçin Gereken malzemeleri
Zeytinyağlı Börülce Nasıl Yapılır?

İlk önce börülceleri ortadan ikiye bölün, ayıklayın ve bir süzgeç içerisinde güzelce yıkayın. Tencerede ince doğradığınız soğanları zeytinyağı ile kavurun. Çekirdekleri alınmış domatesleri bir kabın içerisinde rendeleyin ve peşinden rendelenmiş domatesleri, kavrulmuş soğana ilave edin. Sonra doğradığınız biberi, börülceleri ve tuzu ekleyin. Tencerenin altını kısın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişmesi için bırakın. Sonra suyunu tamamen çekince kontrol edin, eğer börülceler pişmemiş ise 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve o suyu da çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çeken ve pişen börülceler cızır cızır edince ocağı söndürün ve biraz ılık olması için bekletin daha sonra servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }