{ "title": "Yoğurtlu Börülce", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Yogurtlu-Borulce-54.jpg", "date": "20.01.2024 00:11:53", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Börülce, Börülce, baklagiller ailesine ait bir bitkidir. Şekil itibariyle de fasulyeye benzer. Tüketimisalatalarda, yemeklerde ya da turşu şeklinde yapılır. Diğer adları acebek ve karnıkara olarak bilinmektedir. Börülce protein açısından çok zengin bir bitkidir. C vitamini yönünden de zengin bir bitkidir. Ekşi ve tuzlu bir tada sahiptir. Börülce, akciğer ve göğüs hastaları ve şeker hastaları içinde önemli bir bitkidir.

Yoğurtlu Börülce İçin Malzemeleri
Sosu için
Yoğurtlu Börülce Nasıl Yapılır?

Börülceleri güzelce yıkayıp yıkadıktan sonra kılçıklı kısımlarını temizleyiniz. Temizlediğiniz börülceleri tekrar yıkayıp süzgeç yardımıyla süzünüz. Bir tencereye 4 bardak su ekleyerek ocağın üzerine koyunuz ve eklediğiniz suyun kaynamasını bekleyiniz. Kaynayan suyun içerisine biraz tuz ilave ederek börülceleri tencerenin içerisine atınız. Tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika haşlanmasını bekleyiniz. 10-15 dakika bekledikten sonra tencereyi ocaktan indiriniz. Biraz bekledikten sonra haşlanan börülceleri süzgeçle süzünüz. Süzmüş olduğunuz börülcelerin üzerine ezmiş olduğunuz sarımsakları ve zeytinyağını gezdiriniz ve servis tabağına alınız ve bir kenara koyunuz.

Hazırlamış olduğunuz domatesi güzel bir şekilde yıkayınız. Domatesi bir tavanın içerisine rendeleyiniz, tuzunu atınız ve üzerine az bir yağ ekleyerek 5-10 dakika kaynatınız. Domatesli sosunuz hazır hale gelmiştir. Hazırlamış olduğunuz tabaktaki börülcelerin üzerine hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurtlu ve hazırlamış olduğunuz domates sosunu ilave ediniz. Yoğurtlu Börülce hazır hale gelmiştir. Soğuk olarak servis yaparsanız daha lezzetli olur.

Afiyet olsun.
" } ] }