{ "title": "Yeşil Börülce Salatası", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Yesil-Borulce-Salatasi-55.jpg", "date": "19.01.2024 13:15:20", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yeşil Börülce Salatası, Börülce baklagiller ailesinden olan ve taze fasulyeye benzeyen bir sebzedir. Yaz aylarında yeşil renk olan taze börülce tercih edilirken kış aylarında daha çok kuru börülce kullanılır. Yeşil börülce taze fasulye kadar kılçıklı değildir. O nedenle bazı hanımlar taze fasulye yerine genellikle yeşil börülce tercih eder. Birbirinden farklı şekillerde tariflerle hazırlanabilir. Zeytinyağlısı, mezesi, turşusu ve salatası aralarında en çok tercih edilenidir. Yaz aylarında serinletici özelliğinden dolayı en çok salatası tüketilir. İster başlı başına bir öğün olarak ister ana yemeklerin yanında aperitif olarak hazırlanabilir. Hazırlaması oldukça pratiktir.

Yeşil Börülce Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Yeşil Börülce Salatası Nasıl Yapılır?

Yeşil börülce salatası tarifine yeşil börülcelerin ayıklanması işe başlanır. Börülcelerin baş ve uç kısımları bıçak yardımıyla kesilir. Kenarlarında kılçıkları varsa onlar da temizlenir ve birkaç parçaya ayrılır. Havuçların kabukları soyularak boylamasına dörde bölünür. Börülcelerle birlikte aynı boyda doğranır. Daha sonra geniş bir tencereye biraz tuz ve 1 litre su konur. Tencere ocağa alınarak su kaynatılır. Havuç börülceden daha sert bir sebze olduğu için kaynayan suya önce havuçlar ilave edilir. Havuçlar yaklaşık 4-5 dakika kaynadıktan sonra börülceler ilave edilir. Her biri diriliğini çok kaybetmeyecek şekilde haşlanır. Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirilerek süzgece alınır ve bir kenarda bekletilir. Salata için kullanılacak diğer malzemelerin hazırlığına geçilir. Soğanların ve domateslerin kabukları soyulur. Soğanlar yarım ay şeklinde ince ince kıyılır. Domatesler küp-küp doğranır. Derin bir salata kasesine haşlanmış havuçla börülce ve diğer malzemeler eklenir. Ayrı bir kâsede sos hazırlanır. Sarımsakların kabukları soyularak rendenin ince tarafıyla rendelenir. Üzerine zeytinyağı, tuz, limon suyu ve kırmızı pul biber eklenerek karıştırılır. Hazırlanan sos yeşil börülce salatasının üzerine dökülür. Tüm malzemeler sos ile iyice harmanlanır. Yeşil börülce salatası servis edilmek için hazırdır.

Afiyet Olsun.
" } ] }