{ "title": "Taze Börülce Salatası", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Taze-Borulce-Salatasi-39.jpg", "date": "19.01.2024 05:09:28", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Taze börülce salatası hem besin değeri hem de yapım kolaylığı açısından çok güzel bir salata türüdür. Özellikle diyet yapanların listelerinde yer alması gereken taze börülce salatası tok kalmanızı sağlayarak diyetinize önemli katkı sağlayacaktır. Taze börülce salatasını bu kadar değerli yapan şey börülcenin içeriğindeki folik asit, potasyum, K vitamini ve demirdir.

Taze börülce salatası için malzemeler
Taze börülce salatası nasıl yapılır?

Öncelikle aldığımız börülceleri güzelce ayıklıyoruz. Börülceler kılçıklı olabilir. Bu arada başka bir tencerede suyu kaynamaya bırakalım. Ayıkladığımız taze börülceleri boyutlarına göre ikiye ya da üçe bölebilirsiniz. Genelde kibrit boylarında standart olmaktadır. Ayıkladığımız börülceleri kaynayan suya atıyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz. Ancak çok pişmemesine dikkat edin. Daha sonraki aşamalarda dağılma ihtimali olur. Zaten deneyim ederek kendi haşlama kıvamınızı bulacaksınız. Çünkü bu hafta aldığınız börülce ile sonraki dönemde aldığınız börülcede haşlama sonuçları arasında fark olabilir. Nasıl taze fasulye farklı cinslerde olabiliyorsa bu da olabilir. Taze börülce salatamızın haşlama aşamasından sonra sırada diğer malzemeler ini oluşturmaya geldi. Bu arada haşlanan börülceleri hızlıca soğutmak için soğuk suyun altında ya da buzlu suyun içinde tutun ki renkleri canlı kalsın. Karıştırma kabının içerisine tuz, zeytinyağı, limon suyu ve rendelenmiş sarımsakları dökerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra soğutma işleminden geçen börülceleri katıp iyice bulanmasını sağlıyoruz. Domatesleri kabuklarını soyup dörde bölün ve iç kısımlarını çıkarın. Bize sert tabaka lazım. İçlerden başka bir yemeğe sos ya da ertesi gün kahvaltıya menemen yaparsınız. Domatesleri uzun şeritler halinde kesip karışıma ilave ediyoruz ve bir tur daha çevirip salata tabağına alıyoruz. Taze börülce salatamız bu kadar. Gördüğünüz gibi oldukça basit bir tarif. Şimdiden ellerinize sağlık. Başarılar.
" } ] }