{ "title": "Kuru Börülce Salatası", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Kuru-Borulce-Salatasi-95.jpg", "date": "21.01.2024 01:37:32", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Kuru Börülce Salatası, Göbek kısmı koyu renkli olduğundan dolayı karnıkara adı verilen aynı kuru fasulyeye benzeyen bir bitkidir kuru börülce. Bitkisel protein ile C vitamini bakımından oldukça zengin olan bir sebze türüdür. Kuru börülce ayrıca nişasta ile azot da içermektedir. Kuru börülce (Vigna unguiculata) baklagiller ailesinden olan kuru fasulyeye benzeyen bir tarım bitkisidir. Taze fasulye yemeği olarak yapacağınız gibi aynı zamanda salata olarak da yapabilirsiniz. Diğer adları ile şunlardır; cowpea, karnıkara, vignasinensiş, siyah gözdür.

Kuru Börülce Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Kuru Börülce Nasıl Yapılır?

Çaya gelen misafirlerinize yapacağınız klasik kısır ya da patates salatasını yerine daha değişik salata tarifleri arayan kişiler için kuru börülce tarifi müthiş bir tariftir. Bu enfes salatayı yaparken dikkat etmeniz gereken tek nokta kuru börülcelerin çok iyi haşlanmış olmasıdır. Şimdi gelelim enfes tarifi yapmaya öncelikle kuru börülceleri iyice yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün soğuması için bir kenara alın. Kuru börülceler bir kenarda soğu iken sizde közlenmiş kırmızı biberler küçük, küçük kareler, kornişon turşuyu da yuvarlak, yuvarlak olacak şekilde doğrayın. Bunların ardından da nane yaprakları ile taze soğanı da ince, ince kıyın. Bu işlemleri yaptıktan sora derince bir kâsenin içerisine daha önceden haşlamış olduğunuz kuru börülceyi, tuzu, daha önceden doğarmış olduğunuz közlenmiş kırmızı biber ile kornişon turşuyu, taze soğanı, mısırı, naneyi, nar ekşisini, zeytinyağını, ince, ince kıymış olduğunuz maydanozu ve limon suyunu ilave ederek iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz karışımı geniş bir servis tabağı içine alın hiç bekletme yapmadan eğer mecbur iseniz en fazla beş, altı saat kadar bekletin. Enfes kuru börülce salatası hazır tabaklara servis edin.

Afiyet Olsun.

" } ] }