{ "title": "Kıymalı Börülce Yemeği", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Kiymali-Borulce-Yemegi-87.jpg", "date": "19.01.2024 20:40:29", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kıymalı Börülce Yemeği, Kıymalı börülce tarifi oldukça vitaminini ve besleyici değeri yüksek olan bir sebze yemeğidir. Sebze yemekleri severek yaptığımız ve vazgeçemediğimiz sağlıklı tencere yemekleridir. Bu kıymalı börülce tarifini yapacağınız gibi kış mevsiminde de kuru börülceden yapabilirsiniz. Güzel bir tencere yemeği yanında bir tabak pilav ile yanına salata ile muhteşem bir sofra kurup sevdikleriniz ile güzel bir masaya oturabilirsiniz. Sebze yemekleri sağlık açısından her zaman için tercih ettiğimiz yiyecekler arasında olmalıdır. Hem sağlıklı beslenme açısından hem de kalori açısından düşük bir besin olduğundan kilo alma korkunuz olmayacaktır. Dilerseniz bu kolay ve pratik yemeğin tarifini sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim.

Kıymalı Börülce Yemeği için gerekli malzemeler
Kıymalı Börülce Yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle börülceleri güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra kılçıklarını temizleyin. Daha sonra yaklaşık olarak 5-6 cm olacak şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra soğanları küp şeklinde doğrayın. Diğer taraftan bir tencere alın. Tencereyi ocağın üzerine koyun ve altını açın. İçine kıymayı koyun. Kıymanın üzerine yaklaşık olarak 1 kahve fincanı kadar su ve bir miktar tuz ile devamlı karıştırarak kısık ateşte kavurun. Kıyma ilk olarak suyunu verecek daha sonra ise suyunu çekecektir. Suyunu çektikten hemen sonra yağı ekleyin ve yaklaşık olarak 1-2 dakika kadar daha kavurun. Daha önceden doğramış olduğunuz soğanları ekleyip soteleyin. Soğanlar biraz solunca kırmızı kapya biberleri ve yeşil çarliston biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin. Ardından biber ve domates salçasını ekleyerek yağda ezin. Bir kenarda domatesleri küçük küp şeklinde doğrayın. Daha sonra doğramış olduğunuz domatesleri tencereye ekleyin. Ekledikten 1-2 dakika sonra da börülceleri ekleyip karıştırın. Tuzunu da eklemeyi unutmayın. Börülcelerin solması için yemeği önce kısık ateşte daha sonra börülceler sararıp solduktan sonra üzerini kapatacak şekilde sıcak su koyup harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynağından sonra ocağı kısın. Eğer koyduğunuz sıcak su eksik olursa pişmesi için biraz daha sıcak su koyun. Kıymalı börülce pişene kadar ocakta tutun. Piştikten sonra üzerine isterseniz karabiber serpebilirsiniz. 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }