{ "title": "Kışlık Börülce", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Kislik-Borulce-15.jpg", "date": "21.01.2024 21:24:47", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Kışlık börülce; börülce fasulyegiller familyasına ait hem sebze hem de baklagildır. Börülcenin tazesi genellikle yaz aylarında daha doğrusu yaz sonlarında satılır. İster kılçıklarını çıkartıp küçük küçük doğrayarak taze fasulye gibi pişirin ister haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün hepsi birbirinden farklı ve lezzetli bir yemek olacaktır. Ayrıca börülcenin kış aylarında kurusu yapıldığı gibi yaz mevsiminde tazesini alıp difrize koyarak da saklayabiliriz.

Kışlık börülce nasıl yapılır?

Bir kilo taze börülceyi mevsiminde alıyoruz. Daha sonra aldığımız bu börülceleri iyice yıkayıp kılçıklarından temizliyoruz. Daha sonra orta boy bir tencereye koyup ocağın altını yakıp hafif rengi dönene kadar karıştırarak haşlıyoruz. İsteğe bağlı olarak küp-küp doğradığımız kırmızı veya yeşil biber ekliyoruz. Son olarak da 4-5 adet orta boy domatesin kabuklarını soyup kıp doğrayarak börülceyi ekliyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatıyoruz. Haşladığımız börülceleri soğuduktan sonra ister ikiye bölerek ister tek seferde pişirmek üzere buz dolabı poşetine koyarak difrize veya derin dondurucu da kışlık börülcemizi hazırlamış oluruz.
" } ] }