{ "title": "Etli Börülce Yemeği", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Etli-Borulce-Yemegi-24.JPG", "date": "21.01.2024 00:17:49", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Etli Börülce Yemeği, fasulyegiller familyasına ait olan börülce sağlık açısından oldukça faydalı bir bitki türüdür. Börülce içeriğinde yer alan bol miktarda C vitamini ile bitkisel protein bakımından oldukça zenginliklere sahip sebze olmasının yanı sıra potasyum, demir ve manganez mineralleri ile nişasta ve azot içermektedir. Börülce ayrıca akciğere ve göğse faydalı olmasının yanında yüksek tansiyon ve kandaki şeker miktarının düşmesine yardımcı olur. Lif miktarı oldukça yüksek bir sebze olan börülce bağışıklık sistemini güçlendirir ve kabızlığa iyi gelir. İnsan sağlığı için pek çok faydalar sağlayan börülce yemeğini sizlerde sofralarınızda yer vererek sağlamış olduğu yararlardan faydalanabilirsiniz.

Etli Börülce Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Etli Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?

Etli börülce yemeğimizi hazırlamaya öncelikle börülceleri ayıklayarak başlayalım. Börülce de tıpkı taze fasulyede olduğu gibi uç kısımları koparıldıktan sonra şayet kenarlarında kılçık varsa bir bıçak yardımıyla kılçıkları temizleyip börülceyi tam ortasından dilerek veya uzunluğuna göre birkaç parça olacak şeklide kırarak hazır hale getirelim. Ardından Ayıklanmış börülceleri bol su altında yıkayarak süzülmesi için bir süzgecin içine alarak bir kenarda bekletelim.

Yemek tenceremizi ocağa alarak içine tereyağı ilave ederek yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine kuşbaşı eti ilave ederek etler kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulduktan sonra üzerine kabukları soyularak yemeklik doğranmış kuru soğanları ve doğranmış yeşil biberleri ekledikten sonra soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Ardından domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak soğanların üzerine ilave ederek diriliklerini kaybedinceye değin kavuralım. Tencereye domates salçası ve biber salçası ekleyerek birkaç dakika kadar da salçaları kavurduktan sonra yıkanmış börülceleri de tencereye ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar kavurarak börülcelerin iyice sararmasını sağlayalım. Daha sonra kavrularak renk değiştiren börülcelerin üzerini iki parmak aşacak şekilde sıcak su ilave ederek 35-40 dakika kadar börülceler yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra tuzunu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatarak tencereyi ocaktan alalım ve etli börülce yemeğimizi sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }