{ "title": "Deniz Börülcesi Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Deniz-Borulcesi-Nasil-Pisirilir-22.jpg", "date": "21.01.2024 10:11:46", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Deniz börülcesi nasıl pişirilir, Deniz börülcesi Ege ve Akdeniz kıyılarında denize yakın yerlerde yetişen ıspanakgiller ailesinden bir bitki türüdür. Adına bakılıp yanılmamak gerek adı deniz börülcesi ama denizin içinde değil denize yakın kıyı bölgesinde kumlu yerde yetişmektedir. Deniz börülcesi, deniz suyunda bulunan minerallerin hepsini taşımaktadır yani bünyesinde potasyum, magnezyum, fosfor, bakır, kalsiyum, kükürt, manganez, sodyum ve demir çinko barındırır. Deniz börülcesinin yaşlanmaya faydası olduğu söylenmektedir. Deniz börülcesi pişirilerek salatası yapılarak tüketilmektedir.

Deniz börülcesi için malzemeler
Deniz börülcesi nasıl pişirilir: 1,5 litre suyu bir tencereye koyalım ve ocakta kaynatalım. Deniz börülcemizin uç kısımdaki çamurlu köklerini keserek atalım ve güzelce yıkadıktan sonra kaynayan tencereye koyalım 5-10 dakika pişirelim, pişirirken fazla pişip ezilmemesine dikkat edelim. Pişen deniz börülcelerini kevgir kaşık ile çıkararak bir kap içerisine koyduğumuz soğuk suyun içine alalım. Soğuk suda bekletip soğuttuğumuz deniz börülcelerinin suyunu süzelim ve saplarından tutarak kılçıklı kısmını çekerek ayıralım, daha sonra servis tabağına alarak üzerine sarımsağı ezerek, limon suyu ile zeytinyağından hazırladığımız sosumuzu gezdirerek dökelim. Deniz börülcemiz servise hazır. Deniz börülcesi tuzlu bir bitki olduğu için tuz atmamanız ya da atarsanız çok az atmanız önerilir.

Afiyet olsun.
" } ] }