{ "title": "Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Deniz-Borulcesi-Nasil-Ayiklanir-13.jpg", "date": "21.01.2024 17:57:32", "author": "Burak ÖZBİNİCİ", "article": [ { "article": "Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır, Deniz börülcesi ıspanakgiller familyasına bağlı bir bitki türüdür. Aynı zamanda deniz yosunu olarak da bilinen deniz börülcesi sanıldığı gibi denizde yetişmemektedir. Genel olarak deniz kıyılarında yetişmektedir. Denizin git-gel yapmasıyla ve suyun çekilmesiyle oluşan alanlarda deniz börülcesi yetişmektedir. Deniz börülcesi, içinde iyot, kalsiyum, sodyum, magnezyum, fosfor, kükürt, potasyum, demir, bakır ve çinko barındırmaktadır. İyotun zengin olduğu yerlerde yetişen deniz börülceleri guatr rahatsızlığına iyi gelmektedir.

Deniz Börülcesi Nasıl Ayıklanır?

Temin edilenBörülceleri iyice yıkadıktan sonra, derin bir tencereye ilave edip kaynar suyu dökün. 10 dakika kadar haşlanmasını bekleyin. Haşlanıp, haşlanmadığını anlamak için 1 dal börülceyi sapından tutarak çekin. Rahat bir şekilde çıkıyor ise haşlanmış demektir. Daha sonra börülceleri tencereden alın ve soğumaları için süzgece koyun. Bir eliniz ile dibinden tutup, diğer elinizde yukarıya doğru çekin. Odunsu olan kısımları ayıklayın. Ayıkladığınız börülceleri servis tabağına koyun. Börüle ayıklama işlemi bu kadar basit.
" } ] }