{ "title": "Börülce Yemeği", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Borulce-Yemegi-78.jpg", "date": "21.01.2024 15:51:09", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Börülce yemeği, her mevsim rahatlıkla tüketebileceğiniz yemekler arasında yer aldığından dolayı hemen her evde piştiğini görebilirsiniz. Eğer evde kış için hazırladığınız börülceler bulunuyorsa çok hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu yemeği eğer hazırda kışlık börülceniz yoksa önce pişirmeye hazır hale getirmek için ayıklamanız ve yıkamanız gerekebilmektedir. Özellikle taze börülce yapacağınız zaman ayıklama ve yıkama işlemlerinin oldukça uzun sürdüğünü görebilirsiniz.

Börülce Yemeği Malzemeleri
Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak aldığımız börülceleri iyice yıkıyoruz. Yıkayıp süzdükten sonra ayıklamamız gerekiyor. Bıçakla ince dilimler halinde börülceleri doğramanız sayesinde daha güzel bir görünüme sahip yemek hazırlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Daha sonra soğanımızı alıp soyuyoruz ve incecik küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız soğanları zeytinyağı ile kavurduktan sonra içerisine yıkayıp ayıkladığımız ve doğradığımız börülceleri de tenceremize alıp soğanla birlikte kavurmaya başlıyoruz.

Soğan ve börülceler kavrulurken bir yandan da domateslerimizi soyup doğruyoruz ve yeterince kavrulmuş ve rengi değişmiş olan soğan ve börülcelerimizin üzerine salça ekliyoruz. Salça ile de biraz soğan ve börülceleri kavurduktan sonra içine doğradığımız domatesi ekliyoruz. Börülceler iyice suyunu saldığı zaman börülce yemeği hazır hale gelmiş olacaktır. Ancak su az gelirse içine biraz su eklemeniz ya da yemeğin rengi yeterince kırmızı değilse biraz daha salça ekleyip birkaç dakika daha pişirmeniz yeterli olacaktır. Hazır olan yemeğinizi sıcak ya da soğuk olarak servis edebilmeniz mümkündür.

Afiyet Olsun.
" } ] }