{ "title": "Börülce Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Borulce-Nasil-Pisirilir-45.jpg", "date": "20.01.2024 11:36:10", "author": "ayşe can yağmur", "article": [ { "article": "
Börülce nasıl pişirilir, birçok bayanın mevsimi geldiğinde akla gelen sorudur. Özellikle zeytinyağlı yemeklerden hoşlanan kişiler, baklagiller familyası arasında bulunan bu yemeği, sıkça tüketmektedir. Familya olarak, otsu bitkiler grubu içerisinde yer almaktadır. Ömrü tek yıllık olarak bilinmektedir. Zeytinyağlı yemeği pişirilebileceği gibi salatasını yapmak da mümkündür. Ayrıca çeşitli mezelerin içerisine de konulmaktadır.

Birçok kişi börülce nasıl pişirilir sorusu sorulduğunda börülcenin lezzetli olması için seçimine ve temizlenme kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini dile getirmektedir. Lezzetli bir yemek, salata veya meze yapmak için ince ve taze olanları tercih edilmelidir. Özellikle kılçıklı börülce ile karışmadığından emin olunması gerekir.

Yemek tarifleri sitelerinde de börülce nasıl pişirilir tarifleri sıklıkla aratılmaktadır. Eğer kılçıklı börülce alındıysa, bu kılçıkların ayıklanması gerekir. Aynı taze fasulye ayıklar gibi elle veya bir bıçak yardımıyla pratik bir şekilde kılçıklar temizlenebilir. Üzerinde siyah delikler olan börülcelere dikkat edilmelidir. Bu siyah delikler olan börülcelerde kurt olma ihtimali yüksektir. Delikli börülceler diğer börülcelerin içerisinden alınıp atılmalıdır.

Börülce Nasıl Pişirilir?

Börülceleri haşlamadan önce boyutuna göre boyuna doğru 2 / 3 parçaya ayırın. Haşlamak için kaynar suyun içerisine temizlenip doğranan börülceleri atın. Yaklaşık 10 dakika içerisinde haşlanacaktır. Haşlama esnasında soğuk veya buzlu suyu hazır bulundurun. Haşlama suyu süzüldükten sonra beklemeden soğuk veya buzlu suya koyarak, soğuk duş aldırın. Böylece börülceler daha canlı ve taze görünecektir. Soğuk su içerisinde maksimum 2 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

Birçok kişinin sorduğu börülce nasıl pişirilir, farklı yörelere göre değişen tarifler vardır. Haşlama sonrasında isterseniz domates, kuru soğan, sarımsak ekleyerek yemeğini isterseniz de deniz tuzu, közlenmiş kırmızı biber, limon, sarımsak ekleyerek salatasını yaparak tüketmeniz mümkündür. Piyasada kuru börülceler de bulunmaktadır. Bunlar kullanılmadan önce tıpkı nohut, fasulye gibi bir gece suda bekletilmelidir.
" } ] }