{ "title": "Börülce Mezesi", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Borulce-Mezesi-99.jpg", "date": "20.01.2024 16:23:17", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Börülce Mezesi, Börülce hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Börülce mezesi kolay ve pratik olduğu kadar oldukça besleyici ve doyurucu bir tariftir. Bu tarifi mutlaka deneyin zaten lezzetini gördükten sonra zaten vazgeçemeyeceksiniz. İçinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri de afiyetle yerken onları da alıyoruz. İsterseniz bu güzel börülce mezesinin tarifini hemen verelim.

Börülce Mezesi Malzemeleri
Börülce Mezesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle taze börülce kullanacaksanız akşamdan ıslatmanız gerekir. Ertesi gün küçük bir tencerede bir miktar su koyarak börülceler yumuşayana kadar haşlayın. Piştiğini anlamak için elinizle bastırarak anlayabilirsiniz. Başka bir taraftan sarımsakları bir miktar tuz ekleyerek dövün. Bir kâsenin içine bir limonun suyunu sıkın. Dövülmüş sarımsakların üzerine sıkılmış olan limonun suyunu ilave edip karıştırın. Börülceler haşlandıktan sonra suyunu süzün ve tuz ektikten sonra bir servis tabağına alın. Servis tabağına alınan börülcelerin üzerine sarımsaklı limon suyunu karıştırdıktan sonra üzerine sosu dökelim. Üzerine ölçüde belirttiğim kadar zeytinyağı ilave edin. Sıvı yağda ekleyebilirsiniz ama ben zeytinyağı tercih ettim çünkü daha lezzetli oluyor.
" } ] }