{ "title": "Börülce Konservesi", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Borulce-Konservesi-49.jpg", "date": "21.01.2024 06:54:32", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Börülce konservesi acebek olarak da bilinen evde kış için hazırlayabileceğiniz konservelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece kış aylarına hazırlık için değil aynı zamanda evde daha sonra hızlı bir şekilde yemek hazırlamanız gereken durumlarda hazırladığınız konservelerin çok işe yaradığını görebilirsiniz. Bu bakımdan misafirlerinize ya da ailenize hızlı bir şekilde yemek hazırlamanızı gerektiren durumlar için konserve hazırlamanızın büyük bir faydasını görebileceğinizden emin olabilirsiniz.

Börülce Konservesi Malzemeleri
Börülce Konservesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak börülcelerimizi yıkayıp ayıklıyoruz. Daha sonra bıçak kullanarak çok küçük olmayan parçalar halinde börülcelerimizi kesiyoruz ve tuzlu suyun içerisinde biraz bekleterek süzüyoruz. Börülceler süzülürken bir tencereye zeytinyağını alarak ezmiş olduğumuz sarımsakları ve doğramış olduğumuz kırmızı biberi ekliyoruz. Sarımsak ve biberi bir iki dakika soteledikten sonra soyup doğradığımız domatesleri ve börülceleri ekleyerek börülcelerin rengi değişene kadar kavuruyoruz.

Börülce konservesi için hazırladığımız kavanozların kapaklarını bir tencere suyun içinde kaynatıyoruz. Bu arada konserve malzememiz kaynarken domatesler suyunu iyice bırakınca ve fokurdayınca kaynar hali ile kavanozların içine börülcelerimizi alıyoruz. Daha sonra hemen kaynamakta olan kapaklarımızdan alarak kavanozların ağzını kapatıyoruz. Kavanozların ağzını kapattıktan sonra kapak kısmı yere gelecek şekilde ters çevirerek soğumaları için bir kenara bırakıyoruz. İyice soğuması için 24 saat bu şekilde bekletiyoruz. Konserveler hazır olduktan sonra saklamak için güneş görmeyen ve serin bir yer belirleyerek konservelerimizi istediğimiz zaman kullanmak üzere muhafaza ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }