{ "title": "Börülce Kavurması", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Borulce-Kavurmasi-39.jpg", "date": "20.01.2024 04:17:01", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Börülce kavurması hazırlayacağınız büyük yemek masalarında kesilikle bulunması gereken mezeler arasında yer alıyor. Özellikle kalabalık misafirleriniz için lezzetli mezeler hazırlamak istiyorsanız ve evinizde her zaman atıştırmalıklar olmasını istiyorsanız kesinlikle bu tarifi elinizin altında bulundurmalısınız. Hem aileniz hem de misafirleriniz için ideal olan bu lezzetin rahatlıkla hazırlanabilecek olmanız da bu yemeği mutlaka denemeniz gerektiğini de gösteriyor. Yanında yoğurt ile servis edebileceğiniz ve sadece akşam yemeklerinde değil öğle yemeklerinde de atıştırmalık olarak kullanabileceğiniz bu tarifi defterinize almanız yararınıza olacaktır.

Börülce Kavurması Malzemeleri
Börülce Kavurması Nasıl Yapılır?

İlk olarak taze yeşil börülcelerimizi iyice yıkıyoruz ve uç kısımlarındaki saplarını ayıklıyoruz. Daha sonra bıçak kullanarak börülcelerimizi incecik dilimler halinde doğruyoruz. Doğradığımız börülceleri tekrar sudan geçirdikten sonra çok az su içinde haşlamaya başlıyoruz. Börülcelerimiz haşlanırken soğanımızı soyup küpler halinde doğruyoruz. Ayrı bir tencere içerisinde sıvı yağ kullanarak soğanlarımızı kavuruyoruz. Daha sonra içine biber salçasını, tuzu ve incecik doğranmış olan sarımsakları da ekleyerek iyice kavurmaya devam ediyoruz. Bu sırada haşlanmış olan börülceleri de iyice süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyerek ikisini birlikte güzelce kavuruyoruz. Börülce kavurması hazır hale geldikten sonra servise hazırlıyoruz ve ister sıcak ister soğuk servis edebiliyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }