{ "title": "Börülce Ekşilemesi", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Borulce-Eksilemesi-57.jpg", "date": "20.01.2024 08:33:49", "author": "Feyyaz Aslan", "article": [ { "article": "Börülce ekşilemesi, bir Ege lezzeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Ege kültüründe doğup büyüyen ve yaşayanlar için vazgeçilmez bir lezzet olarak karşımıza çıkan bu sebze yemeğini rahatlıkla hazırlayabilmeniz mümkündür. Bu ekşileme tarifini başka sebzelere uygulamak aynı sonucu almanızı sağlamayacaktır. Bu bakımdan sadece börülceye uygulanan bir ekşileme tarifi olduğunu söyleyebiliriz. Bu lezzeti hem misafirleriniz hem de aileniz için hazırladığınız sofralarda kullanabilmeniz mümkündür.

Börülce Ekşilemesi Malzemeleri
Börülce Ekşilemesi Nasıl Yapılır?

Bu tarifi hazırlamaya başlamadan evvel tüm malzemelerimizin yemek yapmaya uygun hale gelmesi için gerekli işlemleri gerçekleştiriyoruz. Bunun için de öncelikle taze börülceleri yıkayıp ayıklıyoruz ve üç parçaya bölüyoruz. Sonra da börülceleri 1 yemek kaşığı tuz atılmış bol su içinde haşlanmaya bırakıyoruz. Bir kenarda da domatesi soyup incecik doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz. Sarımsaklarımızı soyup bir tutam tuz içinde iyice dövüyoruz. Yeşil biberlerimizi de incecik doğruyoruz.

Börülce ekşilemesi için tüm malzemelerimizi hazırladıktan sonra suda iyice haşlanmış olan börülceleri süzüp biraz bekletiyoruz. Bir tava içerisine zeytinyağı koyup biber ve sarımsağı kavuruyoruz. Sarımsağın kokusu çıkmadan unu da ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz. Sarımsağın kokunca domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Bu sostan bir iki kaşık kenara ayırıp tavanın içine börülceleri de ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Tüm suyunu çektikten sonra limon suyunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz ve biraz bekletiyoruz. Daha sonra servis tabağına börülcelerimizi alıp kenara ayırmış olduğumuz sosu börülcelerin üzerine yerleştiriyoruz ve servis ediyoruz.

" } ] }