{ "title": "Börülce Buzlukta Nasıl Saklanır", "image": "https://www.borulce.gen.tr/images/Borulce-Buzlukta-Nasil-Saklanir-12.jpg", "date": "21.01.2024 17:34:55", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Börülce buzlukta nasıl saklanır; mevsiminde alınan taze börülceler güzelce ayıklanır ve bol suda yıkanır. Derin bir tencere içerisinde iki litre su kaynatılır. Kaynadıktan sonra yıkanan börülceler 3 dakika süre ile şoklanır ve buzdolabı poşetlerinde poşetlenerek derin dondurucuya kaldırılır. Yiyeceğiniz zaman dondurucudan çıkartılarak donmuş halde kaynamış sıcak suya atılarak haşlanır ve soğuduktan sonra limon, sarımsak ve zeytinyağı ile soslayarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Tüm meyve ve sebzeler mevsiminde taze ve güzeldir hem de oldukça ekonomiktir. Bu yüzden Türk kadınlarının hem aile bütçesi için hem de hormonsuz yiyecekleri yemek için yazın hazırlıklar yapılır ve kışın da güzelce tüketilir. Fakat bu işlemleri yapmak için saklama koşullarını ve sürelerini bilmek ve uymak gerekir. Derin dondurucuların gıda türüne göre saklama süreleri vardır. Bunları bilmek ve takip etmek oldukça çok önemlidir. Özellikle beyaz et ve süt ürünleri için saklama sürelerine dikkat etmek çok önemlidir.

Yiyecekleri derin dondurucuda uzun süre saklamak için direk olarak, haşlayarak ve şoklanarak derin dondurucuda saklanabilir. Bunlardan biri de börülce sebzesidir. Börülce buzlukta nasıl saklanır, börülce şoklanarak saklanmalıdır.

Sebzeler derin dondurucuda saklanmadan önce güzelce temizlenip yıkandıktan sonra istenen şekillerde parçalara bölündükten sonra ihtiyacınız kadar poşetlere konularak poşetlenir. Poşetlerin içerisinde hava kalmayacak kadar havası alınır, ağzı sıkıca bağlanarak üzerine dondurucuya koyduğunuz tarih yazılarak derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Ayrıca şoklanarak kaldırdığınız yiyeceklerin vitamin değerleri daha kalıcı olacaktır.

Tüm donmuş yiyecekler, çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve çözüldükten sonra kısa süre içerisinde tüketilmesi gerekir.

Derin dondurucularda saklama kabı olarak cam kapları tercih etmeyin. Çünkü donduğu zaman genleşen sıvılardan dolayı cam kaplar kırılacaktır. Dondurucunuzdaki yiyecekleri kullanırken tarih sırasına göre yerleştirerek, bu tarihlere göre tüketmeyi unutmayınız.

Börülce buzlukta nasıl saklanır ve şoklama nasıl yapılır?

Börülcenin renk, koku, tat ve vitaminlerinin kaybolmaması için, dondurucuya konmadan önce haşlanmasına şoklama denilmektedir. Büyük ve derin bir tencere içerisine su konur ve orta ateşte kaynatılır. Haşlanacak börülceler temizlenmiş, yıkanmış ve doğranmış olarak bir süzgeç içerisine alınır ve kaynamakta olan suyun içerisine daldırılır ve 3 dakika süre ile kaynayan suyun içerisinde bırakılır ve süre bitiminde börülceler doğrudan akan soğuk suyun altına tutulur ve süzülmeye bırakılır. Süzüldükten sonra ihtiyaç kadar buzdolabı poşetlerine konarak, poşet içerisindeki hava tamamen alınarak sıkıca ağzı bağlanarak üzerine tarih yazılarak derin dondurucuya yerleştirilir.
" } ] }